Nikon tarina

Nikon tarina

Kouluttauduin ensin kaupalliselle ja sitten IT-alalle, jossa työskenneltyäni kaipasin enemmän kohtaamisia ihmisten kanssa. Erään työpäivän lopuksi kesäkuun 13. päivä vuonna 2005 muistin kuulleeni ystäväni Jarin siirtymisestä kiinteistönvälitykseen ja otin hänelle puhelun. Tapaaminen Jarin pomon kanssa onnistui heti ja ovi kiinteistönvälitykseen aukesi saman tien.

Alkuun kaikki oli jännittävää, töihin lähdettiin heti. Haastattelin ja kuuntelin vanhempia kollegoitani aktiivisesti. Ensimmäisen viikon perjantaina minulla oli jo neljä itse hankittua, omaa myyntikohdetta ja saman verran esittelyjä sunnuntaina. Ensimmäisen kuukauden jälkeen olin jatkuvasti yrityksen noin neljänkymmenen välittäjän joukosta kolmen parhaan joukossa. Olin löytänyt unelmatyöni.

Menestyminen työssä toi itsevarmuutta ja kehityin nopeasti. Vuoden kuluttua aloituksesta toimitusjohtaja pyysi minua juttelemaan huoneeseensa. Hän tarjosi minulle toimiston johtajan roolia ja mietintäajan jälkeen päätin ottaa paikan vastaan. Minulle oli tärkeää, että sain jatkaa ”kentällä” ja se oli uudessakin työnkuvassa mahdollista.

Vuonna 2007 yrityksen toimitusjohtajan siirryttyä toiseen yrityksen koin, että olisi aika kartoittaa uudelleen uramahdollisuuteni alalla. Tapasin Jussi Karppisen, joka oli perustanut vuonna 2006 kiinteistönvälitysyrityksen ja avannut RE/MAX-ketjun toimiston Runeberginkadulla ja Tark’ampujankadulla. Jussilla oli visio rakentaa isoa yritystä ja vakuutuin miehen sanoista. Tein sopimuksen ja aloitin omalla yrityksellä RE/MAX-ketjussa. Ratkaisu osoittautui oikeaksi ja 2008 vuoden talouskriisistä selvittyämme saimme kasvuvaihteen päälle. Tein loistavaa tulosta ja aloitin oman myynnin lisäksi kouluttamaan alalle tulevia uusia välittäjänalkuja.

Tämä vaihe kesti vuoteen 2011, jolloin yritys lanseerasi uudestaan Huom!-brändin tehtyämme Realian kanssa sopimuksen. Minua pyydettiin perustamaan uutta toimistoa Espoon Spektriin ja otin paikallisjohtajan pestin vastaan mielenkiinnolla. Työtä tehtiin kelloon katsomatta ja myötätuulessa kasvoimme reilussa vuodessa Espoon toiseksi suurimmaksi välitysliikkeeksi.

Asemamme vakiinnuttua Espoossa kaipasin jälleen uusia haasteita ja koska olimme sopivasti avaamassa uutta toimipistettä Herttoniemeen, otin siitä vastuun. Onnistuneiden rekrytointien ja välittäjien koulutuksen ansiosta Herttoniemi lähti myös voimakkaaseen nousuun ja kasvoimme parhaimmillaan yli 40 välittäjän vahvuuteen. Onnistuin myös saamaan myyntiin uudiskohteita ja kouluttauduin uudiskohdemyyntiin. Kehitimme yhdessä Jussi Karppisen, Timo Parantaisen, Timo Sorrin ja Mercury-Urvalin myynnin valmentajien kanssa Bonari-myynninvalmennusohjelman, joka oli Suomen ensimmäinen vakavasti otettava myynninvalmennusohjelma kiinteistönvälittäjille.

Vuonna 2016 yritys lanseerasi uuden oman tuotemerkkinsä Kahdeksannen päivän, jonka myötä toimme asunnon myyntiä tukemaan muita kodin vaihtoon liittyviä oheispalveluja. Pyrimme entistä dynaamisempaan organisaatiorakenteeseen, jossa myyntijohtajana toimenkuvaani kuului myyntijohdon lisäksi välittäjien koulutus ja rekrytointi.

Kesäkuun lopussa 2018 jäin pois silloisista tehtävistäni ja elokuun alusta 2018 olen jatkanut kiinteistönvälitystä omalla yritykselläni – Valtakunnan Välittäjällä. Toimittuani suurimman osan urasta isossa ketjussa, kaipasin lisää vapautta. Minulle vapaus merkitsee mahdollisuutta valita tiimini ja yhteistyökumppanini. Haluan tehdä hyvää työtä tinkimättä arvoista, jotka ovat kantaneet minua yli henkilökohtaisten ja markkinasuhdanteiden. Toivon, että Valtakunnan Välittäjä tulee tunnetuksi tästä hyvästä työstä ja että voin jatkaa asiakkaideni palvelemista sukupolvesta seuraavaan.

Niko Kauppi

Myymässä asuntoasi?

Pyydä ilmainen hinta-arvio!

Arviokäynnillä saat viimeisimpiin toteutuneisiin kauppahintoihin perustuvan arvion asunnostasi. Arviokäynti on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.